Ga naar Galerie Beeldkracht, Groningen
Enter here the English Gallery page
Klicken Sie hier für die deutsche Galerie Seite
Start Galerie Beeldkracht

Galerie Beeldkracht is een kunstgalerie voor hedendaagse kunst en sinds 1996 gevestigd in de provincie Groningen.

Ga naar de faxcebookpagina van Galerie Beeldkracht voor het laatste nieuws
TERUG HOME-NL GALERIE KUNSTENAARS AGENDA SERVICE CONTACT DASHBOARD LINKS

Begin hier Top pagina Terug Hoofdmenu Volgende
Galerie Beeldkracht - een veelzijdig kunstparadijs - met kunst van kwaliteit op een fraaie locatie!
Galerie Beeldkracht vindt u in een fraai karakteristiek pand in de oude dorpskern van Scheemda. Het dorp Scheemda ligt in een landelijke omgeving tussen de stad Groningen en Nieuweschans, nabij Blauwestad, Winschoten en de dorpen Midwolda en Finsterwolde. Een omgeving, waarin u kunt genieten van cultuur en architectuur. Als u van ver komt, is het een prachtig gebied om te gaan verkennen met zijn ruimte, rust en markante architectuur. Scheemda is heel gemakkelijk bereikbaar via rijksweg A7. Zie: routebeschrijving.

De breed opgezette collectie van Galerie Beeldkracht bestaat uit schilderijen, grafiek, sculpturen van brons en glas, keramiek  en sieraden, in diverse stijlen en technieken. Het aantal werken, dat de galerie in voorraad heeft, loopt uiteen van circa 3 tot 30 kunstwerken per kunstenaar. Hoewel deze website u een goed beeld probeert te geven van wat u in de galerie kunt verwachten, geeft het aanbod op de website slechts gedeeltelijk het meest actuele aanbod in de galerie weer.

In oktober en november vindt de jaarlijkse cursus kunstgeschiedenis plaats, informatie.

Follow artbeeldkracht on Twitter

Galerie Beeldkracht gelegen aan de Torestraat in Scheemda. Klik op deze afbeelding en bekijk de korte rondleiding
Foto voorgevel en entree, december 2006

Adres voor een cadeau

Galerie Beeldkracht biedt meer, zoals een eigen kunstuitleen en lijstenmakerij, met uitgebreide keuze in sierlijsten, baklijsten, wissellijsten van hout en aluminium, passe-partouts, diverse soorten lijstglas en ophangsystemen. Ook voor een cadeau blijkt de galerie in de praktijk een leuk adres, met voldoende keuze uit keramiek, kunstboeken, sieraden, zeefdrukken en etsen.
 
Vorige Top pagina Terug Hoofdmenu Volgende
Algemene informatie
 
Galerie Beeldkracht vierde in 2007 officieel haar tienjarig bestaan. Hoewel de galerie toen feitelijk wel al langer bestond, namelijk sinds 1995. De jubileumexpositie - exact de honderdste tentoonstelling, die door de galerie werd georganiseerd - werd geopend werd door de toenmalige Commissaris van de Koningin in de provincie Groningen, Hans Alders. Meer over dit jubileumfeest vindt u op de expositiepagina. Galerie Beeldkracht is een kunstgalerie voor hedendaagse beeldende kunst en  beschikt over 7 verschillende expositieruimten verdeeld over 2 etages. Naast de permanente kunstcollectie zijn hier ook wisselende exposities te zien. De exposities variŽren, als het gaat om stijl, onderwerp en techniek. Figuratieve kunst, abstracte kunst, realisme (met hedendaagse variaties op surrealisme, magisch realisme, symbolisme en fijnschilderkunst) wisselen elkaar af. Jaarlijks wordt minimaal 1 groepsexpositie van vaste kunstenaars en gastkunstenaars georganiseerd. Galerie Beeldkracht treedt landelijk naar buiten via Nederlandse en buitenlandse kunstbeurzen. In 2009 nam de galerie o.a. deel aan kunstbeurs Lineart (Gent, BelgiŽ). De galerie beschikt over een eigen kunstkooprgeling en is llid van de Nederlandse Galerie Associatie.
De collectie van de galerie omvat zeer uiteenlopende kunstvoorwerpen van regionaal, nationaal en internationaal bekende kunstenaars. De galerie biedt mogelijkheden op het gebied van kunstuitleen en 'Kunst op zicht'. Informatie hierover vindt u op de servicepagina.

Kunstenaars, waar de galerie mee samenwerkt - en waar in principe altijd kunstwerken van op voorraad zijn - zijn o.a.:
Ad Arma, Arnor Bieltvedt, Pawel en Stani Jan Borowski, Jan van 't Hoff, Iurie Matei, Michael Parkes, Annemarie Petri, Geert Schreuder, Boris Shapiro, Sjaak Smetsers, Sebastiaan Spit, Natalya Stadnyk en Nico Vrielink.

Deze omvangrijke website verkennen, doe je via het dashboard.

 
 
 

 
Galerie Beeldkracht, Torenstraat 6-8, 9679 BP  Scheemda, telefoon 0597-591068

Openingstijden Galerie, Kunstuitleen en Lijstenmakerij:
 
woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur
 
NB In de zomermaanden kunnen deze openingstijden tijdelijk wijzigen,
dit kan ook gebeuren tijdens deelname aan (kunst)beurzen.

Zie voor ons laatste nieuws onze Facebookpagina Galerie Beeldkracht
  

Vorige Top pagina Terug Hoofdmenu Volgende

 
Boris Shapiro
'Girl-moth', olieverf op doek, 70 x 50 cm
'Beeldkracht'
 
Toen galeriehouder Sander Kletter in 1994 de naam bedacht van zijn nog op te richten galerie, wilde hij in de galerienaam duidelijk zijn ambitie laten doorklinken: het presenteren van kunst van meer dan gemiddelde - liefst hoge -  kwaliteit. 
 
Hij bedacht de naam 'Galerie Beeldkracht'. 

'Beeld' in dit verband kan staan voor elk denkbare verbeeldingsvorm binnen de beeldende kunst: schilderijen, sculpturen, grafiek, keramiek, mixed media, nieuwe media en fotografie. 'Kracht' geeft aan dat het beeld kracht bezit - sterk is - m.a.w. niet zomaar een kunstwerk, maar kunst van kwaliteit.

Zo komen we vanzelf bij de discussie 'Wat is kunst van kwaliteit?' 

Galeriehouder Sander Kletter gaat er in ieder geval van uit, dat de kwaliteit van een kunstwerk blijkt uit verschillende facetten. En bovendien gaat hij ervan uit, dat hoge kwaliteit niet voorbehouden is aan slechts 1 enkele stijl of genre. Dit verklaart het brede aanbod van Galerie Beeldkracht. 
Vorige Top pagina Terug Hoofdmenu Volgende
Enkele facetten, die de kwaliteit van een kunstwerk kunnen bepalen
- Gedrevenheid en bezieling van de kunstenaar; bijvoorbeeld tot uiting komend in de intensiteit en overtuigingskracht van een kunstwerk, de liefde waarmee een kunstwerk wordt gemaakt, de omvang van het oeuvre, gerealiseerde projecten en opdrachten, exposities, gevolgde opleidingen e.d.
 
- Visie en oorspronkelijkheid van de kunstenaar; bijvoorbeeld zichtbaar door toepassing van een zich onderscheidende stijl, toepassing van oorspronkelijk technieken of werkmethode.
 
- Vakmanschap van de kunstenaar; zichtbaar in de drang naar perfectie, waarmee elk kunstwerk wordt gemaakt.
 
- Inhoud van het kunstwerk; de eventuele boodschap, het concept, het poŽtische, verhalende of confronterende element, drang naar vernieuwing, aandurven van het experiment, positionering van de kunstenaar ten opzichte van de kunstgeschiedenis en/of de wereld van de hedendaagse kunst.
 
Topkunst onderscheidt zich van middelmatige kunst, zowel in het heden als in het verleden, doordat het hoog scoort bij deze facetten. 

Galerie Beeldkracht streeft ernaar kunst van zo hoog mogelijke kwaliteit te presenteren. Om dit te bereiken en te handhaven balloteert Galerie Beeldkracht streng met welke kunstenaars zij samenwerkt.

De galerie werkt nauw samen met internationaal gerespecteerde kunstenaars als Michael Parkes (U.S.A.), Ad Arma (NL), Stani Jan en Pawel Borowski (PO) en Nico Vrielink (NL), met nationaal bekende kunstenaars als Noud Adams (NL), Jan van 't Hoff (NL), Margret Mijsbergh (NL), Magda Luttikhuizen (NL) en Sjaak Smetsers (NL), bekende kunstenaars uit Noord-Nederland, zoals Geert Schreuder (NL), en heeft daarnaast oog voor opkomende kunstenaars, zoals Boris Shapiro (IS) en Arnor Bieltvedt (ICE). Voor meer informatie gaat u naar de Kunstenaars Introductie pagina van Galerie Beeldkracht.
 
Vorige Terug Top pagina
 
Hoofdmenu website Galerie Beeldkracht

Homepage  Galerie  Agenda  Kunstcollectie  Contact  Diensten & Service  Dashboard  Site navigatie  Links  Link exchange

Beeldhouwkunst  Grafiek  Schilderkunst  - Abstracte kunst  Figuratieve kunst  Realisme - Kunstenaars A-Z  Kunstuitleen

Nieuw  Nationale Kunst Koop regeling  Kunstbeurzen  Lijstenmakerij  Trefwoordenregister  - Beeldkrachtgalerie.de
  
 Galerie Beeldkracht  Torenstraat 6-8  9679 BP Scheemda   T 0597-591068   E galerie@beeldkracht.com  Openingstijden
 
 

 
Naar het begin van deze pagina/Back to top
Pagina update: 01-02-15

© Galerie Beeldkracht, Scheemda 2015

Ons Privacy Beleid

- einde pagina -